Winterlunch 2013
De vijfde Winterlunch van de SLBO vond plaats op 10 december 2013 in de Brasserie Berlage achterin de tuin van het Haags Gemeente Museum in de schaduw van zowel het Omniversum als van het standbeeld van Nelson Mandela. Dat laatste was op deze dag niet zonder betekenis want het was de dag waarop de wereld afscheid nam van de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en president. Er werden dan ook de hele dag bloemen bij het beeld neergelegd, maar dat viel buiten ons zichtveld.

Met meer dan 80 deelnemers was dit de grootste winterlunch van onze vereniging tot nu toe. Traditioneel begonnen we met koffie of thee en gebak. Om tien voor twaalf deelde ons gezelschap zich op in meerdere groepen. Twee groepen gingen naar het Gemeentemuseum. Groep 1 kreeg hoofdtelefoons op en ging onder deskundige en enthousiaste leiding de architectuur van het gebouw inclusief de pergola bekijken. Groep 2 kreeg ook hoofdtelefoons op en zij ging onder even deskundige leiding in sneltreinvaart de collectie van het museum door om hier en daar bij een hoogtepunt te blijven staan. Tien leden kozen er voor om het museum op eigen houtje te doorkruisen. De derde groep was het omvangrijkst. Die ging een film bekijken in het Omniversum en dat is altijd een bijzondere ervaring. Uw redacteur weet uit zijn eigen ervaring dat zijn evenwichtsgevoel compleet in de war komt door dergelijke media-impressies, dus ik had gekozen om het bouwwerk van Berlage te bekijken. Tenslotte gingen drie leden een kijkje nemen in het Museon en besloten zes aanwezigen dat het veel leuker was om gewoon door te blijven praten in de Brasserie Berlage.

Om kwart over één waren we weer allemaal terug in de Brasserie en kregen we soep en broodjes Het was allemaal heerljk vers, al heeft men ook in deze brasserie de gewoonte om meer groen dan kaas of ham in de broodjes te stoppen. Na nog een kop koffie toe was het weer tijd voor de traditionele finale: het kerstgeschenk van NBD Biblion en de beroemde kerstkrans van de Leidschendamse banketbakker Wesseling. Het kerstgeschenk (bon) was er echter nog niet: die krijgen we allemaal toegezonden per post, maar de kerstkransen waren er wel en op vertoon van onze badges mochten de leden zo'n overheerlijke kerstkrans meenemen in het daarbij behorende stijlvolle plastic tasje. Er werden weer vele handen geschud, nieuwtjes uitgewisseld, gezondheidsproblemen besproken en enkele kennismakingen hernieuwd: er waren ook een paar (nieuwe) leden bij die nog niet eerder aan een van de Winterlunches hadden deelgenomen. Tevreden ging men weer huiswaarts en dat betekent voor sommigen echt een hele reis.

De foto's van deze lunch staan in het fotoalbum.
eente Museum en het Omniversum. We waren er met meer dan 80 deelnemers, aten soep en broodjes, en gingen allemaal weer met zo'n heerlijke Wesselingkrans naar huis. De foto's werden gemaakt door Chris, Karin en Annemarie.


Klik op de foto voor vergroten en verkleinenKlik op de foto voor vergroten en verkleinen


Wilt u alle foto's downloaden (17,5mb), Klik dan hier.
Contact Info
S.L.B.O.
Den Haag

Wilt u met ons contact opnemen, dan kan dat via onderstaand e-mail adres.

gerard-van-dijk@planet.nl