Op 15 april 2010 trokken bijna 70 leden van onze vereniging er samen op uit voor onze voorjaarsexcursie. Het reisdoel was deze keer het Centraal Boekhuis in Culemborg. De stemming zat er al goed in toen de bus vanaf het parkeerterrein van Leidschenhage vertrok.

Nadat we op het station in Culemborg nog enkele deelnemers hadden getroffen die vanuit het zuiden van het land gekomen waren reden we voor de lunch naar het restaurant Het Veerhuys aan de Lekdijk. Na het eten was daar ook nog gelegenheid om het heen en weer van de pont over de Lek te bekijken en van commentaar te voorzien.

Vervolgens gingen we naar het Centraal Boekhuis waarvan de gevel is voorzien van een opvallende kleurrijke afbeelding. We werden ontvangen met koffie en koek en kregen uitleg over de vele activiteiten van de grootste boekendistributeur van Nederland en Vlaanderen. In kleine groepen werden we vervolgens rondgeleid door een paar van de gebouwen.

Indrukwekkend vonden we vooral de automatisch bediende boekentoren en de grote ruimten waar de boeken van BOL worden ingepakt en verstuurd. Tenslotte eindigden de rondleidingen weer in de ontvangstruimte waar drankjes en koek voor ons klaar stonden. Net als tijdens de heenreis werden er ook tijdens de reis terug naar Leidschendam veel bijgepraat, want dat is toch wel een van onze belangrijkste activiteiten, waar we ook heengaan!

Klik op de foto voor vergroten en verkleinenKlik op de foto voor vergroten en verkleinen


NB. Voor een uitgebreid verslag: zie SLBO Mededelingen nr. 3 en de PowerPoint presentatie.

Wilt u de Powerpoint presentatie downloaden (6mb), Klik dan hier.


Contact Info
S.L.B.O.
Den Haag

Wilt u met ons contact opnemen, dan kan dat via onderstaand e-mail adres.

gerard-van-dijk@planet.nl