Herdenkingsplek

Het bestuur heeft besloten op de website plaats in te ruimen voor het herdenken van mensen uit de bibliotheekwereld van wie de degene die een in memoriam (IM) instuurt vindt dat onze leden daarvan kennis willen nemen.

Het hoeft dus niet uitsluitend te gaan om iemand die lid was van de Vereniging SLBO en ook kunnen we als bestuur niet elk overlijden vermelden. We laten het in principe dus over aan degenen die een In Memoriam  insturen.

.

Bij het afscheid van Luc Röst (1950-2024)

Luc Röst was voor mij een fijne collega en dierbare vriend. Bij de afscheidsbijeenkomst op 1 mei 2024 in Leiden heb ik herinneringen aan hem gedeeld. Een iets ingekorte versie van de tekst die ik heb uitgesproken volgt hieronder.

Lees meer

Afscheid Aart Blom

Den Haag, 12 juli 2023 Bij het afscheid van Aart Blom sprak Leo Cornelissen een persoonlijk woord als vriend en oud-collega. De tekst zoals uitgesproken volgt hieronder. Voor wie mij niet kent: ik ben Leo Cornelissen en was van 1981 tot eind 2002 adjunct-directeur van de Nederlandse Bibliotheek Dienst, het bedrijf waarbij Aart, vanaf het […]

Ronald Schuurmans overleden

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat Ronald Schuurmans op nieuwjaarsdag geheel onverwachts is overleden.

Ronald was werkzaam bij NBD-Biblion,  BU Media-aanbod  en ging op 1 december jl. met welverdiend pensioen. Het is intens verdrietig dat het hem niet gegund is om hier langer van te genieten. In onze herinnering zal Ronald voortleven als een vriendelijke en sympathieke collega die altijd voor iedereen klaarstond.