Voorjaarsexcursie Hoek van Holland 2016

Woensdagochtend 20 april was het weer zover. Even voor 11 reed de bus de Zekkenstraat op het industrieterrein van Hoek van Holland in.  Onder leiding van drie rondleiders (waarbij ons lid Paul van Riet) werden we door het museum gevoerd. Nostalgie stond voor de meesten centraal, want veel van de tentoongestelde muzikale zaken maakten herinneringen los. De herbouwde Hilversumse studio van Radio Veronica herinnerde aan vervlogen tijden. De echte Hagenezen haalden herinneringen op aan dansen in de Marathon, aan de vele Haagse bands uit de jaren ’60 en ’70en aan het scheuren op een echte (ook aanwezige) Puch. Net als de meeste andere musea kan het popmuseum maar een klein deel tonen van de eigen collectie, maar dit deel was al best ons bezoek waard.

Het volgende reisdoel was het restaurant van hotel Unicum. Hier werd onze lunch geserveerd. Daarna gingen wij  naar het derde reisdoel van de dag: het Keringhuis aan de Maeslantkeringweg. Ook dit reisdoel lag aan de Nieuwe Waterweg.

Even voor half zes zaten we weer in de bus en precies op tijd arriveerden we bij het  restaurant De Bergsche Plas in Bergschenhoek.
Een uitgebreid verslag vindt u in de rubriek Nieuws.

Klik op de foto voor vergroten en verkleinen
   
   
Klik op de foto voor vergroten en verkleinen

Wilt u de Powerpoint presentatie downloaden (30mb), Klik dan hier.