Voorjaarsexcursie 2015

 Na een tochtje dwars door Nederland kwamen we even voor half twaalf aan bij ROZET in Arnhem. Het leek op de trap bij NBD Biblion, maar dan wel groter en indrukwekkender. De enthousiaste bibliotheekdirectrice leverde de te verwachten pep talk en drie rondleiders leidden ons vervolgens door zalen en over trappen door en langs de bibliotheek, de kunstuitleen en een sfeervol stadsmuseum. Het meest opvallende object was de glijbaan in de jeugdbibliotheek. In het restaurant Momento genoten we van een goede lunch. Bij het vertrek uit ROZET stonden we oog in oog met het reusachtige beeld van een liggend roze aardvarken dat het plein voor ROZET vult. Het kunstobject werd door vele Arnhemmers op deze dag beklommen om er zelf bovenop in de zon te gaan liggen.

Een korte busrit bracht ons vervolgens in Oosterbeek bij het Airborne Museum, waar de mislukte Slag om Arnhem duidelijk is gedocumenteerd. Best indrukwekkend.

Om even over vijf vertrokken we weer met de bus. Ons reisdoel was nu het restaurant ’t Wapen van Haarzuylen in het vlak bij Utrecht gelegen Haarzuilen. Het bekende kasteel hebben we niet gezien: dat lag een paar honderd meter achter het restaurant verscholen.

Het was al vrijwel donker toen we in Leidschendam uit de bus stapten. De chauffeur vroeg nog wel of we al wisten op welke datum we in 2016 op reis zouden gaan. Niet om ons dan weer rond te rijden (hoewel hij daar op zichzelf geen enkel bezwaar tegen had) maar om te weten wanneer hij volgend jaar een vrije dag moest nemen om verzekerd te zijn van prachtig weer in april.

Klik op de foto voor vergroten en verkleinen
   
   

Wilt u de Powerpoint presentatie downloaden (36,5mb), Klik dan hier.