Najaarslunch, feest van herkenning

Op 17 november waren wij met flink wat leden bij elkaar in Zoetermeer. Enkele leden moesten op het laatste moment afzeggen vanwege Corona. Dat was heel spijtig.  Wie er wel was heeft genoten van een hapje en een drankje, maar vooral van het weerzien met andere oud-collega’s.

Binnenkort volgt een uitgebreide notitie, met wat meer foto’s.

 

Bestuur bezoekt de VOB

Eind oktober was een delegatie van ons bestuur op bezoek bij de directie van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), voor een hernieuwde kennismaking. De directeur heeft het belang van de SLBO voor oud-werknemers van de VOB nogmaals onderschreven. Hij werkt er graag aan mee dat dat de SLBO op de hoogte blijft.

Bij het bezoek kon het bestuur ook nog iets bijzonders overhandigen. Dick Reumer, voormalig directeur van NBLC, heeft in drie dikke boeken zijn leven opgetekend en dit alles voorzien van rijke illustraties/foto’s. Klaas Gravesteijn, de huidige directeur van de VOB, nam deze boeken graag in ontvangst en heeft beloofd ze een plekje te geven in de ’bibliotheek’ van het bureau.

Exemplaren van deze drie boeken zijn op de dag van de najaarslunch ook beschikbaar voor onze leden. Ze mogen de boeken mee naar huis nemen om ze rustig te bekijken. Daarna kan zij/hij/x ze doorgeven aan de volgende belangstellende.

Pieter van der Zwan overleden; Annie ten Broeke-Spelthuis overleden

Op 26 augustus is onze oud/collega Pieter van der Zwan van Beeld en Geluid van de NBD overleden. Hij is 90 jaar oud geworden.

De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden.

 

Ook bereikte ons het bericht dat Annie ten Broeke-Spelthuis op 8 september is overleden.

Iedereen kende haar en zij kende iedereen omdat ze de hele dag vanuit de telefooncentrale op zoek was naar degenen, voor wie gesprekken binnenkwamen..

Zij maakte van haar hart geen moordkuil en was niet beschroomd opmerkingen te maken als de gang van zaken in het huis naar haar inzicht gebaat zou zijn bij verbeteringen.

Zij is vanaf het begin lid geweest van onze Vereniging.

 

De begrafenis vindt plaats op 16 september 11.00 uur

Begraafplaats Petrusbanden Kerkhoflaan 10 Den Haag

 

In de rubriek `Wij gedenken´ is voor beide een In Memoriam geplaatst.