20140416 Voorjaarsexcursie 2014 naar Deventer

Over koek en boek en nog veel meer

Om 10 over 10 vertrok op woensdag 16 april de grijze bus van Brouwers Tours. Bij  de ingang van de openbare bibliotheek. Daar stond bibliotheekdirecteur Jos Debeij in de zon op ons te wachten.  Voor wij de bibliotheek in gingen liepen wij naar een strategische plek op de Brink zodat een beroepsfotografe op een huishoudtrap een echte groepsfoto van ons kon maken. De koffie smaakte prima, we kregen er echte Deventer koek bij. Bibliotheekdirecteur Debij vertelde ons over een gedicht dat Annie M.G. Schmidt in 1964 voor de bibliotheek had geschreven. De tekst was in 1964 iets te pittig en te modern voor de toenmalige directie en bestuur. Er verscheen een op een paar punten bewerkte tekst. In het jubileumjaar 1991 van de bibliotheek verscheen de oorspronkelijke tekst alsnog. Wij kregen allemaal een fraaie afdruk van beide versies om thuis nog eens goed na te lezen. De lunch in de bibliotheek smaakte prima en daarna was het tijd om de bibliotheek goed te bekijken.
Om half drie stonden we weer op de Brink om over te steken naar twee vlak bij elkaar gelegen kleine musea. In het Speelgoedmuseum kregen we een korte voorstelling met een echte antieke toverlantaarn en konden we een leuke collectie bekijken.
Om 5 uur gingen de wij op weg  naar Gasterij De Klaveet in Achterveld. Dat Achterveld stelt niet zoveel voor zoals wij ontdekten toen de bus op zoek naar het restaurant een ruime ronde door het dorp maakte.  Eenmaal terug in Leidschendam  kregen we  allemaal een boekje over de geschiedenis van een zeep- en snoepfabriek uit Deventer: een cadeautje van Yan Oh. En toen vertrokken we weer naar huis. Het was weer leuk geweest en de meteorologische traditie was in stand gehouden: ook nu was het weer weer perfect.Een uitgebreid verslag vind u onder het kopje Nieuws. In het fotoalbum staan weer veel foto’s van deze voorjaarsexcursie

Klik op de foto voor vergroten en verkleinen
   
   
   
Klik op de foto voor vergroten en verkleinen

Wilt u de Powerpoint presentatie downloaden (37mb), Klik dan hier.

Groepsfoto
De groepsfoto die in Deventer werd gemaakt kun je hieronder bekijken en downloaden.

Wilt u de Groepsfoto downloaden (1,7 mb), Klik dan hier