201104147 Excursie naar Antwerpen

Even over tien vertrok de bijna volle bus richting Antwerpen. Voorbij Rotterdam moesten we halt houden voor een open brug, die volgens de chauffeur bijna nooit overdag open gaat. Nu dus wel. Om twaalf uur precies reden we het De Coninckplein in Antwerpen op.

Na het nuttigen van deze lunch liepen we de traptreden weer af en gingen de Bibliotheek Permeke binnen. Al op de drempel ontdekte een bibliotheekmedewerker dat Chris Duijndam een fototoestel bij zich had (niet zo verwonderlijk, want Chris beleeft dagen als deze voor een groot deel achter zijn camera) en werd er even met onze gastheer overlegd. Chris kon gerust zijn: er mocht door mensen uit onze groep gefotografeerd worden.
Weer buiten meldden zo’n tien medereizigers dat zij niet met de rondrit meegingen, maar ervoor kozen om op eigen gelegenheid het centrum van Antwerpen te gaan verkennen.

Bij het Museum voor Schone Kunsten werd heel even stilgehouden.
Weer werden trappen beklommen, maar nu slechts tot de eerste verdieping. Daar was gelegenheid om te genieten van een echt Antwerpens bolleke of een andere vloeibare versnapering. Veel te vroeg naar de zin van velen werd de bus weer opgezocht om op weg te gaan naar de laatste bestemming van deze dag: het restaurant De Witte Zwaan in het Nederlandse Lage Zwaluwe. Om even over half tien stapten we weer de bus uit om unaniem te constateren, dat de eerste buitenlandse reis van de SLBO de moeite waard was geweest.


Klik op de foto voor vergroten en verkleinen

Op 14 april 2011 waren de meeste leden van onze vereniging in het buitenland. Dit fotoverslag van onze excursie naar Antwerpen biedt daar het visuele verslag van.

Klik op de foto voor vergroten en verkleinen
   
   
Klik op de foto voor vergroten en verkleinen

Wilt u de PowerPoint presentatie downloaden (21mb), Klik dan hier.